ManMan親子遊中港城視覺味覺之旅 @尖沙咀合味道紀念館+中港城維港瞭望

#ManMan親子

中港城視覺味覺之旅 @尖沙咀合味道紀念館+中港城維港瞭望

ManMan親子遊旨在紀錄呀媽我想同仔女發掘下香港嘅歷史文化,所以行程輕鬆😂又帶個人色彩😅

#味覺之旅

首先介紹味覺之旅,就係去尖沙咀合味道紀念館參加合味道杯麵工作坊。由於我帶住2位幼兒,所以我地選擇做杯麵…成日見住佢地父母食,今次終於擁有自己嘅杯麵la!

杯麵工作坊整個過程大約30分鐘,一開始每人拎一個杯麵之後,用marker畫自己杯麵,之後就選自己喜歡的材料,最後參與製作杯麵。個人最喜歡最後製作杯麵袋。小朋友帶著杯麵袋好威威!

#視覺之旅

去完合味道杯麵工作坊未夠喉,就去中港城維港瞭望台放電la! 呢度好適合小朋友黎走走,一眼望唒,唔洗驚走失。😝

#親子好去處 #尖沙咀 #合味道 #diy #杯麵 #親子

Man Man Diary

🎹follow my ig

https://instagram.com/diarymanman

🎹follow my fb

https://www.facebook.com/diarymanman

ManMan親子遊

🥁百年歴史叮叮車

http://mtw.so/6cptBz

🪘饒宗頤文化館

https://fb.watch/8gSMGLB_TL/

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s