Man Man的在家繪本教學-拔蘿蔔

05-02-2022

Elly 26個月

Jordan 10個月

今次武漢肺炎停學,我又停工,每天在家都好悶,所以為左培養Elly閱讀多d繪本,所以我盡自己微力去設計簡單活動。

首先就系同佢地一齊閱讀下繪本拔蘿蔔。之後就同Elly一齊準備遊戲。

 

拔蘿蔔所需教具

1. 地墊

2. 剪刀

3. 紙

4. 顏色筆

5. 膠紙

6. 紙皮

武漢肺炎減少出街,所以以上材料都係在家搵。預備過程好簡單,首先同Elly親子畫畫,然後由我剪出籮蔔,跟著再親子貼貼,完成!

收成我就找了一個洗衫盆

更多寶寶成長資訊,可到我的FB專頁 Man Man Diary

*歡迎電郵聯絡試用產品或出席活動:diarymanman@gmail.com*

My Facebook專頁: Man Man Diary

My Instagram: diarymanman

facebook pic

駐站Blogger :

親子王國 BK MilkEsdlife 靚太club 24parent/Oh!爸媽升小PortfolioMamibuy媽咪幫 PressLogic 親子日常 親子集合#TagmumShe.comBeauty Exchange.comWeshareUblog

 

 

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s