Man Man分享如何對抗乾燥濕疹肌 (推介BIODERMA Atoderm PP Baume維他命PP修護霜)

冬天一到就會見到細佬Jordan塊面紅卜卜,細佬初生個陣就有濕疹,雖然而家情況改善左,不過一偷懶唔查cream佢塊面d濕疹就會返番黎。至於家姐Elly呢,佢一直都好怕痴笠笠,messy play佢一直抗拒,何況揸cream? 直到我認識BIODERMA Atoderm維他命PP修護霜。今次試用係Atoderm乾燥護理系列,覺得好適合我同bb,同大家分享一下。

Atoderm維他命PP修護霜佢獨有滋潤護理配方,可以減少痕癢,連續使用可以減少77%濕疹復發機會。佢仲可以改善皮膚粗糙,回復光滑幼嫩。

只需簡單2步就可以紓緩濕疹煩惱:

Step 1

先用Atoderm深層滋養護膚油溫水濕潤面部及身體,取適量潔膚潔膚油輕揉至濕潤的面部及身體,再以溫水。或取數泵於水中浸浴,無需額外過水。

 

 

 

Step 2每日一至二次,可早晩使用,取適量塗於清潔的皮膚上。如果想達最佳效果,建議最連續使用28天。

 

用後感:

用左Atoderm維他命PP修護霜之後,Jordan皮膚少左煩惱,冇甘易忟憎,而Elly就乾燥嚴寒都可以保持柔滑肌膚,簡直係Win Win!

 

有興趣可以看下產品成份優點

  1. ÉCODÉFENSINETM 專利配方(果寡糖+ 波爾多葉萃取)改善肌膚益菌叢平衡,全面提升皮膚抵禦力,對抗敏感原,預防濕疹復發
  2. 維他命 PP 重整肌膚結構,促進「細胞間脂質」形成
  3. 佢以花椒果萃取,有助紓緩肌膚痕癢不適,改善乾裂問題;當中成分亦含有甘油同凡士林,幫助肌底補濕之餘,仲達至表面鎖水效果
  4. 經測試證實,只需 2 小時即可迅速保濕、滋養皮膚;並達至 24 小時長效保濕,舒緩皮膚痕癢及繃緊等情況,有助提升睡眠質素
  5. 不含人造色素、酒精及香料,屬低致敏性,初生嬰兒(除早產嬰兒外)、幼童及成人同樣適用

 

 

另外介紹系列裏面既Atoderm Hand cream 。喺消委會的潤手霜測試中,Atoderm hand cream獲得最高既評分。佢既保濕效能及減少水分流失效能中,均有良好的表現。

試上手之後覺得乾爽又滋潤,搽完即刻有返d少女感覺。

Before

 

After

 

而家 click 入呢個 link 仲可以領取$50 現金券,快啲一齊體驗啦!

http://bit.ly/304h8cq

#BIODERMAHK #ATODERM #維他命PP修護霜 #SavingSkinAndMore

 

** 是次產品由品牌提供,謝謝 **

以上純屬個人之分享及意見。如需希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。

更多寶寶成長資訊,可到我的FB專頁 Man Man Diary

*歡迎電郵聯絡試用產品或出席活動:diarymanman@gmail.com*

My Facebook專頁: Man Man Diary

My Instagram: diarymanman

facebook pic

駐站Blogger :

親子王國 BK MilkEsdlife 靚太club 24parent/Oh!爸媽升小PortfolioMamibuy媽咪幫 PressLogic 親子日常 親子集合#TagmumShe.comBeauty Exchange.comWeshareUblog

 

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s