情人節慶祝@ Love Cafe

今個情人節我地去左 Love Cafe 慶祝。Love Cafe 位於油麻地拉斐特2樓,地方寬敞,如果帶bb黎亦非常方便,因為佢本身都系一個舉辦百日宴既好場地。

love7.jpg

love6.jpg

我地系13/2 慶祝,當晩人流都頗多,佈置都幾浪漫,一坐低之後,侍應便會送上熱水(我大肚)、粉紅氣泡酒同一支粉紅色玫瑰花。雖然不是真花,但我已經覺得好有心思,而且仲可以送俾我女兒玩。

love12.jpg

點了餐後,影下相便開餐了。

love13.jpg

首先是分享菜: 日式芥末蟹肉沙律意大利青瓜卷拼玫煙三文魚配牛油醬多士。

love14.jpg

除左有心型麵包之外,青瓜卷下面塊紫薑都系心型架!啖啖芥末蟹肉味道不錯,而煙三文魚我吾食得⋯⋯我只吃了口多士及牛油果醬。

接著到我地既主菜:老公既威𩆜頓牛柳配牛肉汁

love9.jpg

由於牛肉吾系全熟,所以我冇食,不過我老公成碟清唒,我只系試左d酥皮,邊邊位都好酥脆,呢個價錢其實系抵食。

我既波士頓龍蝦配濃湯扁意粉

love10.jpg

 

呢道菜好適合我呢d吾識分解龍蝦既人,因為大部分肉位既殻已移除,肉質鮮嫩,汁濃,意粉軟硬適中,我成碟食哂。

甜品系紅桑子軟心朱古力慕絲

love4.jpg

甜品中間系流心朱古力,底部系朱古力脆皮,甜度可以接受。

最後就系我最期待既打印曲奇喇!職員會俾部平版你自己畫圖案,打印速度都算快,系要等d朱古力醬乾要時間。呢塊曲奇味道吾錯架!

love3.jpg

love1.jpg

 

51798039_2371444029535055_8326441728529661952_n

餐廳仲送一張合照!

love11

整體今個情人節既浪漫又好玩,下次可以考慮帶呀女黎!

img_3495

我的Facebook Page: Man Man Diary

我的 Instagram IG#: diarymanman

***邀稿/出席活動:diarymanman@gmail.com***

駐站Blogger:

Oh爸媽-ohpama.com: Feautred Blogger

MamiBuy香港媽咪幫:駐站部落客

Beauty Exchange:Certified Blogger

ESDlife: Blogger

廿四孝父母 – 24parent.com: Featured Blogger

PressLogic 親子日常: Blogger

She.com: Blogger  

親子集合 #Tagmum: Blogger

 

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s