Man Man 20週照結構@劉子健醫生

終於黎到第20週喇!我是計劃QE順產的。當一照完Oscar 之後我已經book定 Dr Lau。生第一胎時已經搵Dr Lau 照結構,非常滿意。今次第二胎都系一心一意搵番佢。

D788696C-9083-4427-973D-6FA669330D32

今次一樣邀請埋隊友黎,佢非常之樂意,因為Dr Lau clinic 非常之好坐,好似迷你影院甘,有個sofa 位留俾你隊友坐。不過裏面無影相,大家幻想下喇!

去到Clinic 我第一樣就系去洗手間先,我最喜歡佢個超乾淨洗手間,然後我就拎左d媽媽會form 填,諗住走個陣俾姑娘。

E4C500E6-92FC-41FE-BF92-3AC3BBFD23D5.jpeg

等左一陣,對埋名就同Dr Lau Greeting下,問番基本資料佢會問下你想吾想知BB性別。

今次照左大約20min喇,Dr Lau 會同你講解所有要睇既部位,不過阿B都郁得好犀利,所以好難照佢個樣,不過我都冇特別期待。

俾大家睇下我第一胎同第二胎既4D圖。其實我覺得兩個好似似樣。

FD64F2B3-545B-4B54-A14B-2EC7FE00E848.jpeg

完左之後,我系出面等report 同埋交番d媽媽會form。我上一胎系自己上網入會架,今次估吾到去Dr Lau到入會原來有甘多禮物,重點系d奶粉!真系好有用! 因為BB出生之後真系吾知邊隻奶粉啱佢,有左呢堆禮物我可以鬆一口氣!

C00C9F1C-C285-4302-A9C7-79A198038653

34D1637A-A4E2-4996-9787-19122500C9AC.jpeg

總括而言,劉子健醫生又專業,服務又好,笑容又nice喎,隊友又坐得舒服,呢個價錢系物超所值!

A9C6BA5F-6359-4258-A60C-91898D302651

Text & Photos by Man Man Diary

Facebook 專頁: Man Man Diary
歡迎邀稿/出席活動:diarymanman@gmail.com

駐站Blogger :

Esdlife 靚太club 、24parent/Oh!爸媽、Mamibuy媽咪幫 、PressLogic 親子日常 、親子集合、She.com

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s